Du visar för närvarande Nyfiken på hur hjärnan påverkas av fysisk aktivitet? Föreläsningar 2019!

Nyfiken på hur hjärnan påverkas av fysisk aktivitet? Föreläsningar 2019!

Vår hjärna är helt fantastisk och formar om sig hela livet efter vad vi gör, upplever och har för behov. Allt för att fungera så bra som möjligt! Det finns många saker som påverkar vår hjärnas funktion och hälsa men en sak som har stora positiva effekter är just fysisk aktivitet.

Fysisk aktivitet förbättrar hjärnfunktioner som minne, inlärning, exekutiva funktioner och kreativitet och gör även hjärnan friskare. En bättre fysisk kondition kan minska risk för sjukdomar i hjärnan som demens och stroke och det minskar även den psykiska ohälsan. Jag har forskat om detta ämne vid Göteborgs Universitet sen år 2000 och är väldigt glad över att denna kunskap har väckt så mycket intresse och engagemang de senaste åren. Man har börjat ta hänsyn till hur viktigt det är att röra på sig både i skolan, arbetslivet och vården. Inte bara för effekterna på hjärtat utan även för hjärnan!

Tycker ni som vi i Brain Athletics att det här ämnet är viktigt och intressant så vill jag här tipsa om några föreläsningar som jag kommer att hålla under 2019:

19 februari Folkuniversitetet Göteborg (läs mer)

20 mars Backa bibliotek (läs mer)

10 april Borås Folkuniversitet (läs mer)

15 maj Strokeföreningen Göteborg (läs mer)

Hoppas vi ses!

Jenny Nyberg (PhD)
Forskare vid Institutionen för Neurovetenskap och Fysiologi, GU
Vice ordförande Brain Athletics

Lämna ett svar