Brain Athletics är en idéburen rörelse som är grundad i ett nära samarbete mellan idrotten, hjärnforskning, arbetslivet och funktionshinder-rörelsen. Föreningen startades 2013 med syftet att belysa vikten av fysisk aktivitet för hjärnans hälsa och funktion och på så sätt kunna bidra till förbättrad folkhälsa. Brain Athletics arbetar bland annat genom att samordna evenemang och aktiviteter som Göteborgs Jubileumslopp, föreläsa och upplysa allmänheten samt samla in pengar till hjärnforskningen. Föreningen samverkar med friidrottsklubbarna SAIK, GKIK och IF Kville och i styrelsen finns en bred kompetens med representanter från idrottsrörelsen, hjärnforskningen, arbetslivet och föreningar som Strokeföreningen, Föreningen Hjärnkraft och Neuroförbundet.

Medlemmar (ett urval)

Christian Blomstrand

Jag heter Christian Blomstrand och är från hjärnforskningens sida en av initiativtagarna till Brain Athletics. Min start som neurobiologisk...

Beatrice Wikner

Mitt namn är Beatrice Wikner och jag driver sysselsättningsfrågor på boende och integrationsföretaget Positivum, vars...

Ann Blomstrand

Jag heter Ann Blomstrand och har arbetat som sjukgymnast och lärare för blivande fysioterapeuter innan jag utbildade mig till läkare med intresse...

Maria Åberg

Maria Åberg är kliniskt verksam läkare i allmänmedicin och hjärnforskare. Efter läkarexamen disputerade hon hos...