Du visar för närvarande Bästa dieten?!

Bästa dieten?!

Inför sommarens badsäsong och semester är det, precis som alla år, fullt av tips och råd i media om hur man bör äta för att gå ner i vikt. Ofta är det snabba tips och ganska ovetenskapliga råd som sprids. Det säljer säkert lösnummer och klick på hemsidor och annonser, men skapar också en osäkerhet och förvirring hos läsaren.

Att äta bra för hälsan är inte svårt eller tråkigt, det är inte dyrt och det behöver inte ta mer tid än att äta ohälsosamt. Ofta räcker det att göra lite mer medvetna val i vardagen, att äta lagom stora portioner och välja bra mellanmål med bär, frukt, grönsaker och fullkorn – istället för glass, godis och bullar. Det handlar inte om detaljer, specialprodukter, mineraler, antioxidanter eller aminosyror, utan om en helhet och långsiktighet där du får i dig allt du behöver – och framför allt, en lagom mängd energi, protein, fett och kolhydrater utifrån dina behov och mål.

Att skapa en hälsosam livsstil med matvanor, träning och vardagsrörelse som funkar tillsammans med allt annat i livet, att må bra på lång sikt och njuta av livet är viktigare än att gå på diet och få snabba resultat. 

Många gånger är det ganska små saker som avgör om helheten blir bra, eller mindre bra, för hälsan på sikt. De val som är bra för vikten är ofta bra för hälsan i stort, men vi får inte glömma att det är via maten vi får all den näring och energi vi behöver för att kroppen och hjärnan ska fungera på bästa sätt – och hålla länge.

Lägg ditt fokus på god och härlig mat som gör dig pigg, stark och frisk och tänk mindre på vad du ska undvika eller utesluta. Varje gång vi äter har vi en fantastisk möjlighet att tillföra mer av bra grejer som bygger en stark kropp och en pigg hjärna. 

Dags för en god lunch, med fullkorn, lax och grönsaker – massor av bra grejer för hjärnan, kroppen och våra inneboende hjältar: tarmbakterierna.
Läs gärna vidare på kajsaasp.se

Detta inlägg har en kommentar

  1. Patrik Vingeskog

    AjDå – Lax är verkligen inte något jag tycker om. Finns det inte någon kötträtt????

    Mvh////
    Patrik Vingeskog

Lämna ett svar