Du visar för närvarande BRAIN ATHLETICS RÖR PÅ SIG
Kalle Selander och professor Christian Blomstrand

BRAIN ATHLETICS RÖR PÅ SIG

Vi skriver måndag annandag påsk när dessa rader skrivs. Brain Athletics kan blicka tillbaka mot en välfylld och händelserik månad och framåt mot en intressant tid.

FÖRELÄSNINGAR

Efter Jennys och Kajsas framgångsrika och uppskattade föreläsning på Stena inför mer än 100 anställda, har det rullat på.

Vetenskapsfestivalen såg åter ett framträdande från vår bästa sida i en välfylld möteslokal, Linnéakyrkan. Kalle Selander hamrade med hjälp av BA-medlemmarna Martin Kurzwelly, Christian Blomstrand och övriga gäster in budskapet om rörelsens,gemenskapens och den stimulerande miljöns betydelse för ett långt och meningsfullt liv.

Kalle Selander och professor Christian Blomstrand

Den musikaliska inramningen gjorde att tiden flög fram och åhörarna gick därifrån med ett leende mellan läpparna. Brain Athletics gick här från att informera till att utkräva konsekvenser i enlighet med vad hjärnforskningens rön så tydligt pekar på.i form av stöd till föreningar som får folk att engagera sig och att röra på sig, gammal som ung, hela livet.Mycket effektfullt.

FORTSATT SAMARBETE MED GÖTEBORGS FRIIDROTTSFÖRBUND

Göteborgs Jubileumslopp har i alla år varit Brain Athletics största samarbetspartner. Det kommer att förbli så även sen Göteborgs Friidrottsförbund har tagit över regin för loppet. Brain Athletics kommer fortsatt att få stöd per betalande löpare i utbyte mot vår kunskap om hjärnfördelarna med motion och engagemang.Brain Athletics kommer även att märkas i samband med loppet och dess marknadsföring i form av varande enda välgörenhetspartner.

En intressant föreläsning en tid före loppet som hålls söndagen 8 september kan vi också räkna med. Preliminärt kommer loppet att gå helt på Hisingssidan.

Nytt för i år är att det tillkommer en kortare sträcka som lämpar sig bra för de som av olika själ önskar springa mindre än en fullvuxen mil, enligt projektledaren Jörgen Odh.

MÅNDAGSTRÄNINGARNA

Måndagsgruppen på Slottsskogsvallen, april 2019

Brain Athletics bedriver sen 2013 i samarbete med friidrotten en alltmer välbesökt löpträning varje måndag. Sen en tid har vi hjälp av GFIF som hyr in oss på Slottsskogsvallen, någor som avsevärt ökat våra möjligheter att växa. Att inte nämna klubben Majornas IK som är en grundbult i verksamheten vore inte rättvist. Häng gärna på-varje måndag klockan 18 vid Slottsskogsvallens entré.

NYA MEDLEMMAR

Sävedalens AIK

Vi har fått in nya medlemmar och behållit merparten av våra gamla.

Vi har fyra kategorier av medlemskap; individuellt, familjemedlemskap, företags- och föreningsmedlemskap.Vi gläds åt alla medlemmar-inte minst att företagen Kanozi Arkitekter AB och Rotpartner står kvar.Vi välkomnar vidare Sävedalens AIK som föreningsmedlemmar. Vi hoppas att ni och de nya individuella medlemmarna blir värdefulla ambassadörer och att vi får roligt tillsammans.TÄVLA FÖR BRAIN ATHLETICS

Styrelsen håller på att jobba fram ett koncept för att hädanefter kunna deltaga i motionsaktiviteter och tävlingar.Brain Athletics kommer att söka medlemskap i Svenska Friidrottsförbundet. Självklart kommer våra medlemmar erbjudas köpa en kollektion passande för syftet.Mer om det inom kort.Här har vi chansen att få fler ambassadörer att synas och verka för vårt budskap.

PREMIÄRLOPPET

Starten på Premiärloppet 2019

SAIK har nyss avverkat Premiärloppet där Brain Athletics var med på ett hörn. Vi delade ut våra populära åldersklassmedaljer till de tre bästa i varje ålderskategori.Idrott Hela Livet är inte en tom klyscha för oss- vi hjälper till att skapa infrastrukturen för det.

Jack Grönros OK Alehof-Idrott hela Livet

TILL SIST

Tidningar och övriga media är dagligen fyllda av artiklar som handlar om vikten av att röra på sig, vårt centralaste budskap. En enig vetenskap, stödda av alla upptänkliga studier talar för vikten av rörelse såväl förebyggande som rehabiliterande. Samtidigt som vi i princip alla känner till det här, verkar andra krafter för nedmontering av förutsättningarna.

Vi i Brain Athletics kan aldrig slå oss till ro och tycka att vi slår in öppna dörrar när vi framför vårt budskap,i ord eller via gärning. Det finns alltid att göra och vi har nya utmaningar. Människor i missbruk, utanförskap eller andra svåra situationer är såna. Vi har bara öppnat fönstret på glänt där.

I Brain Athletics och på den plattform våra samarbeten ger oss har vi chansen att påverka, via den forskning vi stöder och den upplysning NI alla bedriver.

Nu ska jag som ordförande i Brain Athletics leva som jag lär och ge mig ut på en morgonjogg i det underbara vårvädret.

Kjell Selander
Kjell

Annandag Påsk 2019

Kjell Selander

Lämna ett svar