Du visar för närvarande Klara, färdiga… kör! – ny bok för unga

Klara, färdiga… kör! – ny bok för unga

I den nya boken Klara, färdiga… kör! skriver Brain Athletics styrelsemedlem och dietist Kajsa Asp Jonson om mat och rörelse för unga. Undertiteln ”Allt en tonåring behöver veta om mat och träning för att må bra och nå sina mål” är en bra sammanfattning av bokens innehåll.

Boken har en faktadel med enkla förklaringar kring sambanden mellan mat, träning och vila, en receptdel med mat och mellanmål som man enkelt fixar själv plus ett avsnitt med frågor och svar baserat på många av de frågor som författaren har fått när hon föreläst för idrottslag. Designen är gjord för att tilltala ungdomar och boken har spiralrygg för att det ska vara enkelt att använda den i köket.

Maten påverkar motivation och drivkraft
”Rätt uppladdning gör att du kan ge allt på träning och tävling, du blir bättre på att läsa spelet och du kan bidra med positiv energi, både till dig själv och till lagkompisarna. En bra frukost innan matchen kan vara det som avgör om du och dina kompisar orkar hålla farten ända tills slutsignalen går, eller om ni kroknar och inte orkar göra ert bästa – bara för att ni ätit för lite.”

– Jag vill att barn och unga, och även deras föräldrar och tränare, ska förstå vilken avgörande betydelse maten och balansen tillsammans med träning och återhämtning har för träningsresultaten, motivationen och utvecklingen, och för att man ska må bra och vara pigg, stark och frisk. Boken riktar sig alltså inte enbart till den som tränar mycket, utan faktiskt till alla ungdomar och deras föräldrar, säger Kajsa Asp Jonson. Ett av de första kapitlen i boken har rubriken Träna för hjärnan. Här beskrivs på ett enkelt sätt hur viktigt det är att röra sig för att hjärnan ska funka som bäst.

Boken finns att beställa via AdLibris och Bokus.com.
Vill du komma i kontakt med författaren är det enklast via hennes hemsida: www.kajsaasp.se

Vill du även lyssna på ett samtal om boken så finns det hos Friskvårdspodden. Lyssna gärna via iTunes eller via Soundcloud.

Lämna ett svar